Zuid – Afrika: Safari Chic

 
Mhondoro Safari Lodge & Villa in Welgevonden, Sanctuary Makanyane in Madikwe, Tswalu Kalahari | Malariavrij | 10 dagen

Tijdens deze luxe rondreis in Zuid - Afrika bezoekt u drie zeer diverse wildparken waardoor het safari decor telkens totaal anders is. Van kabbelende rivieren en ruige bergen tot uitgestrekte savannes en woestijn! Behalve de landschappen zijn ook de dieren waar u naar op zoek gaat heel divers. Zelfs de kans om het zeldzame aardvark te zien is groot! Bij deze exclusieve lodges wordt ook de inwendige mens verwend en geniet u na een indrukwekkende dag na onder de heldere, Afrikaanse sterrenhemel.

 

Dag 1-3 Welgevonden Game Reserve

Vanuit Johannesburg brengt een transfer over de weg u in minder dan 3 uur naar het Welgevonden Game Reserve, een wonderschoon gebied van maar liefst 35.000 hectare. Welgevonden is gelegen in de Waterberg regio, bekend om de bergen, ravijnen, rotspartijen, rivieren én de Big5. De nadruk ligt hier echter niet op het spotten van veel wild in korte tijd, maar vooral op de spectaculaire vergezichten. In Welgevonden leven meer dan 50 soorten zoogdieren, minstens 300 vogelsoorten en er zijn meer dan 2.000 plantsoorten. Behalve de beroemde Big 5 - olifant, neushoorn, luipaard buffel en leeuw - leven er cheeta’s, giraffes, krokodillen, nijlpaarden, hyena’s, allerlei antiloopsoorten en nog veel meer. Het park is bekend om de grote aantallen witte neushoorns die met uitsterven bedreigd worden. Het anti-poaching beleid van Welgevonden wordt alom geroemd omdat hier nog nooit een neushoorn is gestroopt. Een uitzonderlijk resultaat in een land waar stroperij aan de orde van de dag is. De regels zijn strikt dus tijdens game drives mogen de gidsen niet van de wegen af om het wild te achtervolgen. Toch is dat hier geen nadeel en past het juist bij dit sprookjesachtige landschap. Welgevonden is een bijzonder rustgevende plek die u nog lang zal bijblijven.


De luxe Mhondoro Safari Lodge & Villa is uw thuis voor de komende 3 nachten. Het ontwerp en de inrichting van de lodge zijn uniek en zeer sfeervol, zoals ze zelf omschrijven “Africa meets Europe chic”. Er zijn 5 suites: 2 deluxe suites, een honeymoon suite, een executive suite en een familie suite.


Daarnaast is er ook nog een nabijgelegen Villa waar 6 personen kunnen verblijven. Overal vandaan heeft u fantastisch zicht op de bush en de waterplaats die pal voor de lodge ligt. Regelmatig komen olifanten hun dorst lessen bij het zwembad. Houd uw camera bij de hand!


Bekijk hier de video!

Vroeg in de ochtend en in de namiddag gaat u met uw kundige gids op zoek naar wild per open safarivoertuig of maakt u een leerzame wandelsafari waarbij er veel aandacht is voor de details van de bush. De mogelijkheden zijn eindeloos en op aanvraag kunt u zelfs rotstekeningen van de bushman bekijken of op zoek gaan naar de Little5: rhino beetle, elephant shrew, ant lion, leopard tortoise en de buffalo weaver.


Voor ons was de ‘rhino tracking’ een absoluut hoogtepunt van ons verblijf. Terwijl we het spoor van een neushoorn al een tijd volgen, zien we zelfs een verse pootafdruk van een leeuw. De leeuw blijft buiten zicht helaas maar we zien onderweg wrattenzwijnen, waterbokken en zebra’s. Nadat we een flink stuk verder lopen dwars door de bush, onze dorst lessen met het heldere water van een beekje, staan we plots oog in oog met een neushoorn die verderop relaxed aan het grazen is.


Ook het eten is hier fantastisch! De creatieve chefs maken heerlijke gerechten van verse producten uit de moestuin. Van ’s morgens tot ’s avonds komt u niets te kort en wordt u continu in de watten gelegd. Geniet van de beste lokale wijnen of bestel een gin & tonic en neem deze mee naar de ondergrondse “hide” waar u verder speurt naar wild. Bij mooi weer kijkt u tijdens lunch en diner uit op de waterplaats en wanneer het koud is neemt u lekker plaats bij een van de openhaarden.


Verder zijn er een sauna, een mooie spa met buitenbad, een gym en een kinderspeelkamer aanwezig: voor ieder wat wils. De hide die u via een lange, ondergrondse tunnel bereikt is uniek. Hier kunt u rustig plaatsnemen met een drankje en camera. Soms is het spitsuur en ziet u in korte tijd verschillende diersoorten die hier hun dorst komen lessen. Zo zagen wij in een uurtje bavianen, wrattenzwijnen en neushoorns. Onvergetelijk!


Mhondoro Safari Lodge & Villa op basis van volpension, lokale dranken en activiteiten

Dag 4-6 Madikwe Game Reserve

Vandaag brengt een transfer u naar het volgende safarigebied, het Madikwe Game Reserve, waar u 3 nachten verblijft. Een totaal ander gebied waar het landschap vlakker is en ruig. Hier ziet u in korte tijd veel wild en de gidsen mogen dwars door de bush rijden waardoor u langer en dichter bij de dieren bent. Er zijn uiteraard wel restricties over het aantal voertuigen zodat de rust van de dieren bewaakt blijft. Madikwe is een nog relatief onbekende safari parel grenzend aan Botswana. Het park bestaat uit grote beboste vlakten en open graslanden. Daar waar het landschap overgaat in de Dwarsberg is er meer hoogteverschil en zijn er mooie uitzichten. De beroemde, historische Mafikeng weg loopt dwars door het park. Deze weg was al in gebruik lang voordat het een beschermd natuurgebied werd. Handelaren, jagers, missionarissen, ontdekkingsreizigers en Koning Mzilikazi die zijn Matabele Koninkrijk wilde uitbreiden kwamen hier voorbij.


Leeuwen, olifanten, zowel de zwarte als witte neushoorn, buffels, luipaarden, cheeta’s, giraffen en hyena’s zijn in overvloed aanwezig. Madikwe is ook een van de beste plaatsen in Zuidelijk Afrika om de zeldzame wilde honden te zien. Zelf zag ik ze hier ooit jagen bij de airstrip. Wanneer het wild het meest actief is gaat u op pad; de ochtend en de namiddag. U ziet de zon zakken bij een lekker hapje en drankje waarna de safari verder gaat in het donker en u met de spotlight op zoek gaat naar nachtdieren. Extra spannend wanneer u in het maanlicht leeuwen ziet jagen of een luipaard ziet wegschieten in de bosjes. Ter afwisseling is het mogelijk een wandelsafari te maken met uw kundige gids. Leer spoorzoeken, uitwerpselen bestuderen en waar bepaalde planten traditioneel voor worden gebruikt.


Bekijk hier de video!

Sanctuary Makanyane is een luxe, kleinschalige safari lodge die moeiteloos lijkt op te gaan in het ongerepte landschap van Madikwe. Het is opgetrokken uit lokale materialen en zo gebouwd dat het de natuur zo min mogelijk belast. De lodge is gelegen in een exclusief privé reservaat in Madikwe waardoor u hier geen andere lodges in de directe omgeving heeft. Een prachtig toevluchtsoord voor liefhebbers van ongerepte safarigebieden, romantische stelletjes, maar ook families. Er zijn slechts 8 ruime suites die allen uitkijken op de bush en rivier. Tussen de safari’s door is het heerlijk relaxen op uw privé terras met ligstoelen of bij het zwembad. Uw suite is ruim en comfortabel, het zal u aan niets ontbreken. U kunt een heerlijk warm bad nemen om op te warmen na een spanende avondsafari, maar u heeft ook een binnen en een buiten douche. Omdat de pui voor een groot deel uit glas bestaat kunt u vanuit uw bed en bad nog steeds genieten van het prachtige uitzicht. Op frisse avonden brandt de openhaard naast het bed en valt u heerlijk in slaap na een indrukwekkende dag in de bush en een smakelijke maaltijd. De lodge heeft ook een kleine, maar sfeervolle spa. Na de ochtend safari staat er een uitgebreide brunch voor u klaar en eet u samen met uw gids en eventuele andere gasten die bij u in het safarivoertuig zaten. Op deze manier kunt u nog bijpraten over alles wat u samen heeft gezien. ’s Avonds dineert u privé en meestal op wisselende locaties.


Slapen onder de sterren

Tip: Verblijf een avond, of de hele nacht, onder de heldere, Afrikaanse sterrenhemel. Op een verhoogd platform midden in de bush wordt een comfortabel bed voor u opgemaakt. Een unieke beleving!


Sanctuary Makanyane Safari Lodge op basis van volpension, lokale dranken en activiteiten

Dag 7-9 Tswalu Kalahari Reservaat

Een transfer over de weg brengt u terug naar Johannesburg waarvandaan u per klein vliegtuigje verder reist naar een van de meest exclusieve bestemmingen van Zuidelijk Afrika; het Tswalu Kalahari Reservaat. Hier verblijft u 3 nachten.


De spectaculaire graslanden, zandduinen en bergen van Tswalu vormen, met een omvang van meer dan 110.000 hectare, het grootste privé reservaat van Zuid - Afrika. Het bewaken en beheren van dit natuurgebied voor toekomstige generaties heeft de aller hoogste prioriteit. Om die reden is een verblijf bij Tswalu zeer exclusief. Niet meer dan 30 gasten tegelijk mogen de schoonheid van dit savanne gebied verkennen waardoor het zeldzaam is een ander safarivoertuig tegen te komen. Alle activiteiten worden ter plaatse volledig op maat voor u gemaakt. U beschikt over een privé auto met gids en beslist zelf hoe de dag er uit ziet. Om die reden is Tswalu ook zeer geliefd bij (hobby) fotografen. Als u wilt wachten tot het licht perfect is, of als u een specifiek dier wilt fotograferen en er lang bij wilt blijven is dat geen enkel probleem. Er zijn geen andere gasten bij u in de auto dus u hoeft met niemand anders rekening te houden.


Behalve een safari met uw privé auto is een wandelsafari een absolute aanrader. Uw gids neemt u mee op pad en leert u alles over de unieke vegetatie, het traditionele gebruik van planten, dieren en insecten die u onderweg tegenkomt. Zo kan een ochtend beginnen met een bezoek aan de meerkatten die uit hun hol kruipen om lekker op te warmen in de eerste zonnestralen voordat ze op zoek gaan naar eten. Bij zonsondergang kleurt het landschap warm rood en geniet u met een drankje van het steeds veranderende decor. Ook een avond wandelsafari is hier mogelijk, dit wordt vrijwel nergens anders toegestaan. Dit is een onvergetelijke ervaring waarbij u zomaar oog in oog kunt staan met een aardvark, aardwolf, stekelvarken of bruine hyena. Er leven meer dan 80 soorten dieren in het reservaat en er zijn maar liefst 240 vogelsoorten geteld. Welke activiteit u ook onderneemt, en zelfs als u geniet van de directe omgeving van de lodge, overal wacht avontuur en is er genoeg te ontdekken. Veelvoorkomende dieren zijn zebra’s, buffels, giraffen, endemische antiloopsoorten, springbokken en koedoes. Maar ook de bijzondere eland, sabelantiloop en neushoorns worden regelmatig gezien, evenals grote roofdieren. De Kalahari leeuwen zijn beroemd om hun donkere manen en imposante formaat. Met een beetje geluk wordt u getrakteerd op luidruchtig gebrul of een spannende achtervolging.


Bekijk hier de video!

The Motse is gelegen aan de voet van de Korannaberg en kijkt uit over de Kalahari graslanden. ‘Motse’ betekent dorpje in het Tswana en bestaat uit 9 ruime en afgelegen ‘legae’, klein huis in het Tswana. Niet meer dan 24 gasten kunnen hier tegelijktijdig verblijven waardoor de service heel persoonlijk is en gemoedelijk. Het hoofdgebouw is een spectaculaire plek met een verhoogd dek, waarvandaan u prachtig uitzicht heeft, en een elegante lounge. Vanuit het zwembad kijkt u oneindig ver weg over de savannen. Verder is er een mooie spa, een bibliotheek en zelfs een museum. De ‘legae’ zijn gebouwd van woestijnzand, lokale stenen, rode klei en traditioneel riet. Vanuit uw privé terras en bed kijkt u uit over de bush en de drinkplaats. Ook is er een openhaard zodat het op frisse avonden aangenaam warm is als u naar bed gaat. U heeft de keuze uit een binnen of een buitendouche.


Aleen in de woestijn

Tip: Malori, dromer in Tswana, biedt u een speciale beleving midden in de Kalahari. Ver weg van de lodge verblijft u hier in alle rust, zonder in te leveren op comfort. Slaap onder het rieten dak of rol u bed het dek op zodat u onder de sterren slaapt!


Tswalu The Motse op basis van volpension, lokale dranken en activiteiten

Dag 10

Geniet nog van de prachtige woestijn voordat u naar Johannesburg of Kaapstad vliegt voor uw terugvlucht of verlenging van deze reis.

 

Reissom vanaf

€ 6.985,- p.p.

Gebaseerd op laagseizoen bij twee samen reizende personen


  Inclusief:
 • Overnachtingen in luxe lodges volgens programma
 • Airtransfers volgens programma
 • Transfers over de weg volgens programma
 • Safari activiteiten volgens programma
 • Maaltijden en lokale dranken volgens programma
 • Bijdrage € 15,- garantiefonds GGTO
 • Informatiepakket

  Exclusief:
 • Intercontinentale vluchten
 • Reis- en of annuleringsverzekering
 • Fooien, persoonlijke uitgaven en optionele excursies
 
 

Geïnspireerd geraakt?

Neem contact op voor uw droomsafari op maat.


lotte@safaridesign.nl

 
Persoon
Aanmelden voor de nieuwsbrief