Luxe familiereis privé huizen Zuid-Afrika

 
Johannesburg, Madikwe Game Reserve, De Hoop, Franschhoek, Kaapstad | malariavrij | 15 dagen

Deze luxe rondreis is perfect voor een familie of groepje vrienden. U verblijft in de zeer exclusieve privé huizen van het gerenommeerde Morukuru Family in Madikwe en De Hoop. Ook in de pittoreske wijnlanden verblijft u in een privé villa waar het u aan niets ontbreekt. Een privé huis biedt u alle privacy en flexibiliteit waardoor u zelf beslist hoe uw dag er uit ziet. Privé tours met de beste gidsen maken het verschil en zijn ook inbegrepen zodat u de minder bekende plekken van Zuid-Afrika verkent. Let op: in deze reis gaan we uit van 4 personen, maar er zijn ook privé huizen die groter zijn. Afhankelijk van uw wensen zoeken we een geschikt privé huis.

 

Dag 1 Johannesburg

Na aankomst in Johannesburg, een stad die nooit slaapt, brengt een transfer u naar het kleinschalige boutique hotel Athol Place. U verblijft twee nachten in de stad die ook wel liefkozend Jo’burg, Jozi of the City of Gold wordt genoemd. Ook al verblijft u in de grootste stad van Zuid-Afrika, bij Athol Place verblijft u in een oase van rust. Geniet van de weelderige tuin, het zwembad en het smakelijke eten van het restaurant dat tot de beste culinaire hotspots van Johannesburg behoort.


Sabine van Your Ambassadrice over Athol Place:
“Een hotspot op zich. Het hele boutique hotel is een feestje.”


Athol Place Hotel in Interleading Deluxe kamers op basis van logies en ontbijt

Dag 2 Johannesburg

Johannesburg is een must voor cultuurliefhebbers. Er zijn legio theaters, musea en kunstgalerijen. Liefhebbers kunnen hier ook naar hartenlust winkelen bij de prachtige, Afrikaanse design winkels. De stad biedt een authentieke, Afrikaanse beleving en is steeds meer in opkomst. Met een lokale gids komt u niet alleen op de aller beste plekjes, ook maakt u sneller contact met andere ‘locals’. Vandaag staat er een kunst tour op het programma met kunstenaar James Delaney. In Johannesburg is kunst overal te vinden, voor wie er oog voor heeft althans.


Sabine van Your Ambassadrice over deze tour:
“Johannesburg is een grote stad waar je nét even de juiste plekken moet kennen. Vandaag liet kunstenaar James Delaney de beste buurten, plekjes, hotspots en de mooiste street-art zien. Een aangename, kleurige verrassing en je moet de stad zeker een kans geven! “


Liever Soweto verkennen per fiets of Tuk Tuk? Ook dat kan. Alle tours worden op maat gemaakt en afgestemd op uw wensen.


Athol Place in Interleading Deluxe kamers op basis van logies en ontbijt

Dag 3-6 Madikwe Game Reserve

Per charter vliegt u vandaag naar het hart van het Madikwe Game Reserve, waar u 4 nachten verblijft. Hier ziet u in korte tijd veel wild en de gidsen mogen dwars door de bush rijden waardoor u langer en dichter bij de dieren bent. Er zijn uiteraard wel restricties over het aantal voertuigen zodat de rust van de dieren bewaakt blijft. Madikwe is een nog relatief onbekende safari parel grenzend aan Botswana. Het park bestaat uit grote beboste vlakten en open graslanden. Daar waar het landschap overgaat in de Dwarsberg is er meer hoogteverschil en zijn er mooie uitzichten. De beroemde, historische Mafikeng weg loopt dwars door het park. Deze weg was al in gebruik lang voordat het een beschermd natuurgebied werd. Handelaren, jagers, missionarissen, ontdekkingsreizigers en Koning Mzilikazi die zijn Matabele Koninkrijk wilde uitbreiden kwamen hier voorbij.


Leeuwen, olifanten, zowel de zwarte als witte neushoorn, buffels, luipaarden, cheeta’s, giraffen en hyena’s zijn in overvloed aanwezig. Madikwe is ook een van de beste plaatsen in Zuidelijk Afrika om de zeldzame wilde honden te zien. Zelf zag ik ze hier ooit jagen bij de airstrip. Wanneer het wild het meest actief is gaat u op pad; de ochtend en de namiddag. Omdat u in een privé huis verblijft bepaalt u zelf hoe de dag er uit ziet in overleg met uw gids. In de namiddag ziet u de zon zakken bij een lekker hapje en drankje waarna de safari verder gaat in het donker en u met de spotlight op zoek gaat naar nachtdieren. Extra spannend wanneer u in het maanlicht leeuwen ziet jagen of een luipaard ziet wegschieten in de bosjes. Ter afwisseling is het mogelijk een wandelsafari te maken met uw kundige gids. Leer spoorzoeken, uitwerpselen bestuderen en waar bepaalde planten traditioneel voor worden gebruikt. Zelfs een boottocht behoort tot de mogelijkheden. Het personeel, dat eerder als familie voelt, zal er alles aan doen om uw tijd onvergetelijk te maken en u verrassen met smakelijke gerechten en bijzondere belevenissen. Zelf wilde ik hier na 2 nachten eigenlijk nooit meer weg.


Morukuru River House combineert Europese styling met Afrikaanse design en is zeer ruim en comfortabel opgezet. U beschikt over 3 slaapkamers met en-suite badkamer en een privé zwembad. Het personeel, de Morukuru Family, bestaat uit 7 of 8 personen die er voor zorgen dat het u aan niets ontbreekt. Behalve een kundige gids gaat er ook een tracker mee op safari. Dit komt niet meer vaak voor, maar zorgt voor de ultieme safaribeleving.


Morukuru River House op basis van volpension, lokale dranken en activiteiten


Sabine van Your Ambassadrice over Morukuru River House:
“Bij Morukuru River House voel je je meteen onderdeel van de Morukuru Family. Dit was toch een momentje stil genieten, na een bush walk buiten ontbijten bij het zwembad. Je hebt er je eigen staff, het leven bestaat er uit safari, eten, relaxen en het is ideaal om met een groep vrienden of familie te verblijven. Mooi doel om hier over een paar jaar m’n 40e verjaardag te vieren!”


Nacht in het wild! Tip: Verblijf een nacht in de hide pal naast een waterplaats voor de ultieme bush beleving. Op een verhoogd platform midden in de bush wordt een comfortabel bed voor u opgemaakt.

Dag 7-9 De Hoop Nature Reserve

Het safari-avontuur zit er op en u vliegt per charter terug naar Johannesburg. Hiervandaan neemt u een reguliere vlucht naar Kaapstad waar u wordt opgehaald door uw privé chauffeur voor de rit naar het ruige kustgebied De Hoop, op ongeveer 3 uur rijden van Kaapstad. Indien u liever per privé charter hier naartoe vliegt dan kan dit uiteraard ook (meerprijs op aanvraag).


De Hoop Nature Reserve is een perfecte bestemming voor wandelaars, fietsers, vogelaars of liefhebbers van een ruig kustlandschap, walvissen, fynbos en andere flora en fauna. Dit zeer afgelegen reservaat bestaat uit 34.000 hectares van stranden, duinen, bergen, fynbos en vlaktes. Ondanks de perfecte ligging op ongeveer 3 uur van Kaapstad hebben nog maar weinig mensen van de Hoop gehoord. Omdat u in een privé reservaat verblijft is de beleving zeer exclusief.


De Hoop staat ook bekend als een van de aller beste plekken ter wereld waar het mogelijk is om, tijdens de Afrikaanse wintermaanden (juni – oktober), vanaf het land walvissen te spotten. Omdat het een beschermd natuurgebied is mogen hier geen boottochten gedaan worden, maar dit is dan ook niet nodig. Behalve walvissen is het gebied ook het thuis van de zeldzame bontebok, cape mountain zebras, elanden en zelfs het schuwe luipaard dat zich vrijwel nooit laat zien. Verder zijn er maar liefst 260 vogelsoorten geteld. U kunt De Hoop verkennen te voet, per fiets of open voertuig. Andere activiteiten zijn: sterrenkijken, snorkelen, picknicken, sandboarden en massages.


Morukuru Ocean House is de zuster accommodatie van Athol Place en Morukuru River House. Ook hier verblijft u in een privé huis met zwembad midden in een exclusief natuurreservaat. Het huis heeft 4 suites, allen met een en-suite badkamer. De inrichting en architectuur zijn bijzonder fraai! Ook hier geniet u weer van het beroemde Morukuru Family concept en bepaalt u zelf hoe uw dag er uit ziet. Vanuit alle suites en de eetkamer kijkt u uit op het prachtige fynbos en de oceaan, adembenemend.


Morukuru Ocean House op basis van volpension, lokale dranken en activiteiten

Dag 10-11 Franschhoek - Wijnlanden

Op nog geen uur rijden van Kaapstad liggen de glooiende wijnlanden met de vele prachtige wijnhuizen. U wordt vandaag opgehaald en per privé transfer naar uw privé huis gebracht in de wijnlanden. Voor de komende 2 nachten is Villa Le Manoir van La Clé des Montagnes uw thuis met tuin en zwembad. Op dag 11 staat er een privé tour door de wijnlanden op het programma, een leerzame en smakelijke dag.


Zuid-Afrika hoort bij ‘de nieuwe wereld’ wat betreft wijnen, toch worden er al sinds 1652 wijnen gemaakt. De Nederlanders die er mee begonnen wisten niet zo veel van wijn dus pas jaren later, toen de Franse Hugenoten arriveerden, werd dit naar een hoger niveau getild. Tegenwoordig barst het land van de creatieve, ambitieuze wijnmakers die de wereld veroveren met verfijnde wijnen. Voor wie van lekker eten en mooie wijnen houdt zijn de wijnlanden een must.


Toch draait niet alles alleen om wijnen, het landschap leent zich perfect voor mooie, uitdagende wandelingen en fietstochten. Niet alleen de wijnen zijn geweldig, ook het landschap is indrukwekkend! Ook architectonisch en historisch zijn Stellenbosch, Paarl en Franschhoek bijzonder. De stadjes met Kaap-Hollandse gevels en goede restaurants hebben een ontspannen en schilderachtige sfeer. Ook golfliefhebbers hebben de keuze uit diverse mooie banen die voor ieder niveau de perfecte uitdaging bieden.


Villa Le Manoir van La Clé des Montagnes op basis van logies en ontbijt
Verder inbegrepen: geselecteerde dranken, transfers binnen de Franschhoek vallei, fietsen om zelf de omgeving te verkennen.


Sabine van Your Ambassadrice over de privé wijn tour:
“Van safari naar wijn, da’s fijn! Gister vierde ik mijn verjaardag in en om Franschhoek en Stellenbosch op de mooiste wijngaarden, nippend van de heerlijkste wijnen en goedkeurend toeziend op de oogst-taferelen. Living the good life!”

Dag 12-14 Kaapstad

Per privé transfer reist u naar de moederstad van Zuid-Afrika: Kaapstad! U verblijft 3 nachten in een luxe two bedroom suite in het beroemde Cape Grace hotel op de Victoria & Alfred Waterfront. Een dag gaat u met een privé gids de Cape Peninsula verkennen en de andere dagen kunt u eenvoudig op eigen gelegenheid de stad verkennen of privé tours bijboeken. Zo zijn er ook culinaire tours of street art tours mogelijk.


Beklim de top van de wereldberoemde Tafelberg en geniet, na een pittige wandeling, van het spectaculaire uitzicht over de stad, de zee en het ruige landschap. Als klimmen te zwaar is kunt u met de kabelbaan omhoog. Actievelingen beklimmen nog het aangrenzende Lion’s Head, niet zo hoog als de Tafelberg, maar het uitzicht is compleet anders en biedt een panoramisch uitzicht over de stad, de witte stranden en de felblauwe oceaan. Hier ziet u zelfs Robbeneiland liggen waar u prachtige foto’s van kunt maken. Als u Robbeneiland wilt bezoeken is het raadzaam om de tickets ruim van tevoren te boeken. Hier ziet u de kleine cel waar Nelson Mandela 18 jaar lang gevangen zat. Uw gids is een ex-gevangene die uitleg geeft over de geschiedenis van Robbeneiland.


Bij het Victoria & Alfred Waterfront, waar uw hotel gelegen is, struint u langs mooie winkels, kraampjes, eettentjes en kunstgalerijen. Persoonlijke favoriet is de wijk Woodstock, zonder twijfel de meest creatieve wijk van Kaapstad. Vervallen panden en Victoriaanse huisjes staan hier zij aan zij. Oude industriële panden zijn omgetoverd tot sfeervolle restaurants, ateliers en winkeltjes. Ook de indrukwekkende muurschilderingen maken de wijk uniek en zeer fotogeniek. Dan is er nog de kleurrijke wijk Bo-Kaap. Hier vindt u felgekleurde huizen in de straten die steil omhoog lopen tegen de helling van Signal Hill. Bewoners zijn afkomstig uit Maleisië, India en Indonesië, en worden ook wel de 'Cape Malays' genoemd. Hier kunt u ook een Cape Malay kookworkshop doen.


Two Bedroom Suite at Cape Grace op basis van logies en ontbijt
Verder inbegrepen: wekservice met koffie en thee, luxe transfers binnen een straal van 10 km van het hotel, Cape Wine Experience, Port en Sherry in de bibliotheek tussen 18h en 22h, gebruik van de Spa en de Fitness Studio die 24 uur per dag geopend is.


Sabine van Your Ambassadrice over Cape Grace:
“Chillen bij het zwembad, luieren in het hotel en lekker struinen langs Waterfront. Het Cape Grace hotel is helemaal in oude koloniale stijl met o.a. de grootste whiskybar van Kaapstad, een zwembad in cruisestijl en een geweldig hotelontbijt. Het Kaapse leven is goed!”

Dag 15

Een privé transfer brengt u naar de luchthaven van Kaapstad voor uw terugvlucht naar Europa. Het einde van een onvergetelijke reis. Tot ziens in het authentieke Afrika van Safari Design!

 

Reissom vanaf

€ 32.795,- totaal voor 4 personen

Gebaseerd op laagseizoen en bij vier samen reizende personen


  Inclusief:
 • Overnachtingen in luxe accommodaties volgens programma
 • Persoonlijk ontvangst na aankomst
 • Privé transfers volgens programma
 • Airtransfers volgens programma
 • Halve dag privé ‘street art tour’ in Johannesburg met kunstenaar James Delaney
 • Volledige dag privé tour Cape Peninsula
 • Volledige dag privé tour door de wijnlanden
 • Maaltijden en lokale dranken volgens programma
 • Bijdrage € 15,- garantiefonds GGTO
 • Informatiepakket

  Exclusief:
 • Intercontinentale vluchten en vlucht Johannesburg-Kaapstad op dag 7
 • Reis- en of annuleringsverzekering
 • Fooien, persoonlijke uitgaven en optionele excursies
 
 

Geïnspireerd geraakt?

Neem contact op voor uw droomsafari op maat.


lotte@safaridesign.nl

 
Persoon
Aanmelden voor de nieuwsbrief