Ruimte, de grootste luxe van Namibië

 
Rondreis met privé gids per 4WD | 13 dagen
Zeer geschikt voor families of vrienden. Een dergelijke route is ook mogelijk als selfdrive reis. In dat geval zal de reissom voordeliger zijn.

Ontdek de uitgestrekte landschappen van Namibië samen met uw familie en een gespecialiseerde gids die u de mooiste plekken laat zien van dit woestijnland. Het landschap verandert continu en wie denkt dat woestijn simpelweg woestijn is, heeft het goed mis. Onderweg wisselen ruige rotspartijen en zachte zandduinen elkaar af. Verder weg van de bewoonde wereld te zijn is haast niet mogelijk. Ook een avontuurlijke safari en een bezoek aan de Himba nomaden ontbreken uiteraard niet.

 

Dag 1

Na aankomst in Windhoek wordt u welkom geheten door onze lokale collega. In ongeveer 45 minuten wordt u naar uw accommodatie in Windhoek gebracht, Galton House. Bij de accommodatie kunt u bijkomen van uw vlucht en misschien een verfrissende duik nemen in het zwembad. ’s Avonds ontmoet u de gids waarmee u de komende dagen op avontuur gaat en kunt u tijdens het diner kennis maken. Galton House is vernoemd naar de beroemde ontdekkingsreiziger Sir Francis Galton, een charmant en kleinschalig verblijf in een rustige wijk. In de tuin is een zwembadje gelegen voor de nodige verkoeling op warme dagen.


Galton House op basis van halfpension

Dag 2

Na een smakelijk ontbijt gaat u op pad richting de beroemde Namib Desert. De route is spectaculair en iedere 15 minuten is het landschap weer totaal anders. Onderweg stopt u op een mooie locatie en geniet u van een smakelijke picknick lunch. U zult zich blijven verbazen over de prachtige uitzichten onderweg, gelukkig heeft iedereen een eigen raamplaats met goed zicht. De namiddag arriveert u bij de Hoodia Desert Lodge waar u twee nachten verblijft. Als u op tijd aankomt kunt u samen met uw gids nog de Sesriem Canyon verkennen, of lekker relaxen bij het zwembad. De keuze is aan u.

De Hoodia Desert Lodge is gelegen aan de oever van de Tsauchab rivier en kijkt uit op de imposante Naukluft bergen. Zelfs als u de lodge niet zou verlaten geniet u van deze prachtige woestijnomgeving. Deze kleinschalige lodge staat bekend om de persoonlijke benadering, aandacht voor details en de ondergrondse wijnkelder. Kinderen kunnen hier lekker spelen in het grote zwembad of met de gids op zoek gaan naar de kleine bewoners van de woestijn.


Hoodia Desert Lodge op basis van volpension & activiteiten met uw gids

Dag 3

De wekker gaat al vroeg zodat u op tijd in het Namib Naukluft National Park aankomt. Dit gebied is wereldberoemd vanwege de prachtige rode zandduinen die met de minuut van kleur veranderen. Van diep rood tot zacht abrikooskleurig, afhankelijk van de stand van de zon. Het is alsof u in een schilderij staat wanneer u om u heen kijkt. Hier staan ook een paar van de hoogste vrijstaande zandduinen ter wereld. Sportievelingen kunnen sommige duinen gedeeltelijk of helemaal beklimmen, een pittige activiteit dus neem voldoende water mee. Eenmaal boven aangekomen is het uitzicht adembenemend! Ren vervolgens op blote voeten naar beneden waarbij u tot diep aan de enkels wegzakt. Een speelplaats voor jong en oud! Uw gids leert u alles over de fascinerende planten en dieren die hier weten te overleven. Nadat u Deadvlei heeft bezocht, waar fossiele bomen scherp afsteken tegen de witte zoutvlakte, geniet u van een lunch in de schaduw van een camelthorn boom. De rest van de middag kunt u heerlijk ontspannen bij de lodge. De ervaring leert dat dit wel zo aangenaam is na een intensieve ochtend in de hitte van de woestijn.


Hoodia Desert Lodge op basis van volpension & activiteiten met uw gids

Tip!

Voor de liefhebber is het mogelijk deze dagen nog een spectaculaire luchtballontocht te doen over de Namib Desert! Dit is optioneel en het is raadzaam dit bij boeking vast te leggen om teleurstelling ter plaatse te voorkomen.

Dag 4

Vandaag staat er een lange, maar indrukwekkende reis op the programma naar de kustplaats Swakopmund. U ziet de woestijnlandschappen veranderen, passeert canyons en bizarre rotsformaties. Later vandaag maakt de warme woestijnlucht plaats voor een verkoelende zeebries. De zee is meestal te koud en te ruig om te zwemmen, maar het is heerlijk om ter afwisseling even aan de kust te zijn. Het vriendelijke kustplaatsje Swakopmund is bekend om de Duitse koloniale architectuur en invloeden. Zo kunt u hier schwarzwälder kirschtort en schnitzels eten, maar ook aan verse vis en zeevruchten is geen gebrek.


U verblijft in de Desert Breeze Lodge, net buiten de stad midden in de duinen gelegen. Deze kleinschalige accommodatie is perfect voor liefhebbers van rust en weidse uitzichten. Alle kamers kijken uit over de duinen en beschikken over een privé terras. De creatief ingerichte bungalows en het vriendelijke personeel zullen uw verblijf heel speciaal maken.


Desert Breeze Lodge op basis van volpension & activiteiten met uw gids

Tip!

Een andere optie is om per klein vliegtuig naar Swakopmund te vliegen. Een onvergetelijke ervaring waarbij u de zandwoestijn, maar ook de ruige kustlijn en scheepswrakken vanuit de lucht bekijkt. Heel spectaculair! Laat het tijdig weten als u dit wilt zodat we zorgen dat u uw gids weer ontmoet in Swakopmund. Dit is tegen een meerprijs en op aanvraag.

Dag 5

U staat vroeg op om samen met uw gids op zoek te gaan naar de “Little5” van de woestijn. Deze excursie naar het duingebied tussen Swakopmund en Walvis Bay is niet alleen verrassend leuk maar ook heel leerzaam. De gids vertelt over het natuurbehoud van dit kwetsbare gebied en legt uit waarom Namibië een woestijnland is. Continu wordt er gezocht naar sporen , lokaal ook wel ‘reading the bushman paper’ genoemd, om te kijken welke dieren er actief zijn geweest de afgelopen nacht. Waar mogelijk zal de gids een bewoner opsporen. Gekkos, spinnen, schorpioenen, hagedissen, slangen en kameleons zijn dieren die vaak gespot worden.


Na de tour reist u weer terug naar Desert Breeze voor een smakelijke lunch en om bij te komen van de actieve ochtend. Daarna gaat u op pad naar de Swakop River Valley, de zogenaamde “Welwitschia drive”, om het rotsachtige surrealistische landschap van “Moonlandscape” en de “Welwitschia Plains” te verkennen. Dit desolate gebied is in de loop der jaren door de Swakop rivier uitgehouwen en is een aaneenschakeling van bizarre, steeds veranderende landschappen. Met een beetje geluk ziet u hier springbokken, klipspringers, bavianen, jakhalzen en struisvogels.


Desert Breeze Lodge op basis van volpension & activiteiten met uw gids

Dag 6

U vervolgt de reis naar de wonderlijke rotswoestijn van Damaraland. Hier lijkt het alsof er enorme rotsblokken vanuit de lucht willekeurig zijn uitgestrooid. Overleven lijkt haast onmogelijk in dit robuuste landschap, maar toch is de kans groot dat u hier oog in oog komt te staan met woestijnolifanten. De variëteit en desolaatheid van deze regio zullen een onuitwisbare indruk achterlaten. Hier ervaart u nog de echte betekenis van het woord ‘wildernis’. De aller grootste luxe van Namibië is ruimte, heel veel ruimte. Onderweg geniet u van spectaculaire bergpassen en neemt uw gids u mee op een spannende 4WD excursie langs de Aba Huab rivier waar u op zoek gaat naar het wild dat hier leeft.


Na een lekkere lunch op een mooie locatie rijdt u verder naar Camp Kipwe, een van de persoonlijke favorieten van Safari Design. Dit kamp lijkt volledig op te gaan in de omgeving en heeft een uniek ontwerp. Vergeet ook zeker niet om naar het beroemde uitzichtpunt hoog op een rots te gaan voor een onvergetelijke zonsondergang.


Camp Kipwe op basis van volpension & activiteiten met uw gids

Dag 7

Voordat u de reis vervolgt brengt u nog een bezoek aan de nabijgelegen prehistorische rotstekeningen van Twyfelfontein die ook op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. In de rotsen zijn ongeveer 2.500 schilderingen gevonden die soms wildleven, dierensporen maar ook abstracte motieven weergeven. Er zijn dieren te herkennen als olifanten, giraffen, koedoes, leeuwen, neushoorns, springbokken, zebra’s en struisvogels, die ooit kwamen drinken bij een fontein onder aan de heuvel. Omdat de fontein soms wel en soms geen water gaf, ontstond de naam Twijfelfontein. Na een picknick lunch rijdt u verder naar een van de meest bijzondere en afgelegen plekken van Namibië: //Huab Under Canvas. U slaapt in een comfortabel tentenkamp dat enkel is opgezet voor u en uw reisgenoten. Het is geen luxe lodge, maar de exclusiviteit zit in de unieke locatie, de goede maaltijden en het feit dat u dit kamp helemaal voor u alleen heeft. Om die reden hebben we hier een verblijf van 3 nachten gepland. Een aanrader omdat er genoeg te beleven en te zien is in dit gebied.


//Huab Under Canvas is gelegen in het hart van het beschermde leefgebied van de zeer zeldzame zwarte neushoorn. Het kamp wordt opgezet in een groeve van mopane bomen aan de oever van de //Huab rivier. Beschut van zon en wind is het kamp vrijwel onzichtbaar van een afstand. Het achterliggende idee is dat het kamp in korte tijd volledig af te breken moet zijn en dat er niets anders dan voetsporen achterblijven. Hier komt u volledig tot rust en zal het vriendelijke personeel u in de watten leggen met heerlijk eten en wijn. Onvoorstelbaar dat er uit een eenvoudige keuken, ver weg in de wildernis, zo veel smakelijke maaltijden tevoorschijn komen.


De ruime tentenkamers zijn allemaal gebouwd op verhoogde platformen en beschikken over stretcherbedden en eigen en-suite faciliteiten. Iedere ‘bush badkamer’ beschikt over een toilet, een ‘bucket shower’ en een wasbak. Ook is er een tafel, spiegel en een lamp aanwezig.


//Huab Under Canvas Camp op basis van volpension, lokale dranken & activiteiten met uw gids

Dag 8

Deze dag staat in het teken van het ruige Damaraland en u gaat zowel met de Land Cruiser alsook te voet op zoek naar mooie uitzichten en wildleven. Het is onvoorstelbaar hoeveel dieren zich hebben weten aan te passen aan dit droge en ruige klimaat: giraffen, oryx, springbokken en zelfs leeuwen. Omdat u in het leefgebied bent van de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn, en we ter plaatse nauw samenwerken met de Save The Rhino Trust (SRT), gaat u de ochtend op zoek naar deze bijzondere dieren. Ternauwernood heeft de zwarte neushoorn de massale stroperijen in de jaren ’80 en ’90 overleefd. Sinds de oprichting van SRT is de populatie aanzienlijk gegroeid in deze regio. Iets om heel trots én zuinig op te zijn. Graag steunen wij, o.a. met uw bezoek, deze zeer gerespecteerde organisatie die vrijwel helemaal alleen verantwoordelijk is voor het voortbestaan van deze met uitsterven bedreigde diersoort in Damaraland. U gaat mee met trackers die iedere dag per auto en te voet patrouilleren en noteren wanneer ze waar welke neushoorn zien. Ze herkennen ze van grote afstand en hebben iedere neushoorn een naam gegeven. Dit zou zomaar de meest indrukwekkende activiteit van uw reis kunnen zijn.


De rest van de middag is het heerlijk relaxen in de schaduw bij het kamp. U heeft vanavond de keuze om een bijzondere ‘sleep out’ te doen. De Stellar Escape wordt voor u opgezet als u graag in de buitenlucht onder de wonderschone sterrenhemel overnacht. Nergens is de lucht zo kristalhelder en fonkelen de sterren zo mooi!


De namiddag maakt u in een rustig tempo een wandeling naar de locatie van de Stellar Escape, waar u op tijd arriveert voor een lekkere cocktail en de zon ziet zakken. Op een open vuur wordt de smakelijke maaltijd bereid door een van de chefs terwijl uw gids honderduit vertelt over de sterren van het zuidelijkhalfrond. Tot slot kruipt u onder de warme dekens van uw ‘sky bed’ en geniet u van deze unieke ervaring midden in de woestijn.


Stellar Escape of //Huab Under Canvas Camp op basis van volpension, lokale dranken & activiteiten met uw gids

Dag 9

Wakker worden door de zon die opkomt en de omgeving in verschillende kleuren rood kleurt. Mooier wordt het niet! Op uw gemak ontwaakt u en bepaalt u in overleg met uw gids wat er vandaag op het programma staat. Zo kunt u een hele dag op pad gaan met de Land Cruiser en speuren naar wild, een mooie wandeling maken of relaxen bij uw privé kamp. Een lekker hapje en drankje als de zon weer zakt, zal hoe dan ook niet ontbreken.


//Huab Under Canvas Camp op basis van volpension, lokale dranken & activiteiten met uw gids

Dag 10

Een vroeg ontbijt en afscheid nemen van uw privé kamp en het vriendelijke personeel. Via de prachtige Grootberg Pas reist u verder richting Etosha, het beroemde wildpark van Namibië. Onderweg brengt u nog een bezoek aan de lokale Himba, een van de laatste nomadische stammen ter wereld. Omdat de Himba rondtrekken kan het soms even duren eer uw gids ze gevonden heeft. Soms blijven ze langere tijd op een plek, maar het komt ook geregeld voor dat ze plots vertrokken zijn op zoek naar betere omstandigheden.


De komende dagen verblijft u in een exclusief privé reservaat ten zuiden van het Etosha National Park. Na aankomst heeft u de tijd om heerlijk te ontspannen bij deze luxe lodge. Neem een verkoelende duik in het zwembad, geniet van het adembenemende uitzicht met een drankje of speur naar wild bij de waterplaats.


Ongava Lodge op basis van volpension & activiteiten met uw gids

Dag 11

Een volle safaridag in het Etosha National Park. Samen met uw gids bespreekt u uw interesses en gaat u op zoek naar het vele wild. U komt op tijd weer terug bij Ongava omdat daar een spannende namiddag/avond safari is gepland!


Etosha beslaat 22.270 km2 waarvan ongeveer 5.000 km2 uit zoutpannen bestaat, een onwerkelijk beeld waarbij het soms lijkt alsof dieren in een decor staan van witte grond en fel blauwe lucht. De Etosha zoutpan is de grootste en staat soms onder water wanneer er in Angola voldoende water is gevallen. Er zijn talrijke waterplaatsen waar wild de dorst komt lessen. Het is de moeite om soms wat langer bij een waterplaats te wachten in de hoop iets spectaculairs te zien. Kenmerkend voor deze waterplaatsen is niet enkel de hoeveelheid wild maar vooral ook de diverse diersoorten die hier zij aan zij staan. Er komen 114 zoogdieren voor en meer dan 340 vogelsoorten. De kansen zijn goed om hier groot wild te zien zoals olifanten, leeuwen, neushoorns, giraffen maar ook wildebeesten, zebra’s, gemsbokken, cheeta’s, hyena’s en heel misschien zelfs het schuwe luipaard.


Ongava Lodge op basis van volpension & activiteiten met uw gids

Dag 12

De volgende bestemming is het luxe Okonjima Bush Camp, een waardige afsluiter van deze rondreis. Dit kamp ligt aan de voet van de Omboroko bergen, vlakbij Waterberg.


Okonjima is de thuisbasis van de AfriCat foundation, een stichting die zich inzet voor het behoud van luipaarden, cheeta’s, hyena’s en wilde honden. Helaas komen deze dieren vaak in conflict met boeren die hun land en vee willen beschermen tegen deze roofdieren en worden ze vaak afgeschoten of ernstig gewond. De stichting zet zich in voor educatie, revalidatie met als hoofddoel het opnieuw uitzetten van dieren in het wild. Tijdens uw verblijf leert u meer over het werk en de diersoorten. Zo kunt u met een ranger mee op pad per jeep of te voet. U bespreekt uw wensen en interesses ter plaatse met uw gids, of voorafgaand met Safari Design zodat we al rekening kunnen houden met uw wensen en een specifieke activiteit kunnen reserveren.


Okonjima Bush Camp is gelegen aan de rand van een wildgebied bij de Omboroko bergen. Het kamp is luxe en kleinschalig, vanuit uw luxe bush suite heeft u prachtig uitzicht op het landschap en ’s avonds geniet u van de fantastische keuken. Bij het kampvuur is het heerlijk napraten met uw gids over alle avonturen van de afgelopen dagen.


Okonjima Bush Camp op basis van volpension & activiteiten

Dag 13

Deze ochtend heeft u nog tijd voor een activiteit bij Okonjima en een lekkere brunch. Nog even genieten van de mooie, Afrikaanse bush en de vriendelijke mensen bij Okonjima. Op de luchthaven neemt u afscheid van uw gids en reist u terug naar huis met een koffer vol nieuwe indrukken.

 

Reissom vanaf

€ 4.725 ,- p.p.

Gebaseerd op laagseizoen bij vier samen reizende personen. Indien u met zes volwassen personen reist, of met twee volwassenen en twee kinderen onder de 12 jaar, dan is de vanaf reissom € 4.325,- pp

  Inclusief:
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels en lodges volgens programma
 • Optioneel: overnachting onder de Afrikaanse sterrenhemel
 • Vervoer per luxe Land Cruiser*
 • Transfers over de weg volgens programma
 • Safari activiteiten volgens programma
 • Maaltijden en lokale dranken volgens programma
 • Mineraal water gedurende de reis
 • Diensten van een kundige privé gids gedurende de reis
 • Activiteiten volgens programma, waaronder Living Desert Tour & safari in het Ongava Private Game Reserve
 • Kinderen krijgen een ‘junior safari set’ (rugzakje, kleurpotloden, vergrootglas en andere spullen waarmee je een echte safari gids wordt)
 • Bijdrage € 15,- garantiefonds GGTO
 • Informatiepakket

  Exclusief:
 • Intercontinentale vluchten
 • Reis- en of annuleringsverzekering
 • Fooien, persoonlijke uitgaven en optionele excursies
 • Overige dranken
 

*Al onze Land Cruisers zijn uitgerust met:

 • Pop-up dak voor het beste zicht, perfect voor fotografie
 • Airconditioning
 • Koelkast gevuld met mineraalwater
 • Persoonlijke “mini bibliotheek” met kaarten, reisgidsen en schrijfwaar
 • 220 volt oplaadpunt
 • Een zitplaats met eigen raam voor iedere passagier
 •  

  Geïnspireerd geraakt?

  Neem contact op voor uw droomsafari op maat.


  lotte@safaridesign.nl

   
  Persoon
  Aanmelden voor de nieuwsbrief