Safari Namibië


Een safari in Namibië is een unieke en onvergetelijke ervaring. Van woestijnolifanten tot sierlijke gemsbokken en van bush tot ruige bergen, Namibië heeft het allemaal. Ga wild spotten in Ongava, Onguma en Etosha. Wandel bij de Fish River canyon, de op één na langste canyon ter wereld. Of verwonder u over het desolate landschap in Kaokoland. Met Safari Design komt u op plekken waar u normaal nooit zou komen, een unieke safari in Namibië op maat.Safari Namibië

Op verschillende manieren kunt u Namibië ontdekken; met een huurauto, per privé transfers over de weg, maar ook met een klein chartervliegtuig. Ik adviseer u graag over de mogelijkheden. Bekijk onze voorbeeldreizen Namibië en laat ons uw droom safari Namibië ontwerpen.

Namibië

Namibië is een van de dunst bevolkte landen ter wereld. Slechts 2,5 miljoen inwoners en een grootte van 20x Nederland. De mens heeft nauwelijks ingegrepen in de natuur. Tijdens een Namibië safari ervaart u echt het gevoel van ruimte, rust en vrijheid wanneer u met een 4x4 over de eindeloze zand- en gravelroads rijdt. Onderweg is meer dan genoeg te zien om de reis tot een onvergetelijke safari te maken.Wilde Dieren op Safari

Namibië is een van de beste plekken in zuidelijk Afrika om in een desolaat landschap toch veel wild te zien tijdens een safari. In Etosha kunt u bijvoorbeeld olifanten, leeuwen, zebra’s en neushoorns spotten. Door de natuurlijke en aangelegde drinkplaatsen en de geringe begroeiing heeft u een hele grote kans om in korte tijd veel wild te zien. Vooral tijdens de vroege ochtend of vlak voordat het donker wordt, zijn de dieren extra actief. Of ga cheeta’s en luipaarden spotten in het Okonjima Nature Reserve tijdens uw Namibië safari.Natuur in Namibië

Ook qua natuur biedt Namibië een zeer gevarieerd landschap. Zo ligt in Namibië de Namib Desert, een 200 kilometer brede zandwoestijn. Waarschijnlijk een van de oudste woestijnen ter wereld. Of bezoek tijdens uw safari de ruige Skeleton Coast. Deze 700 km onherbergzame kust is bezaaid met talrijke scheepswrakken en skeletten van o.a. walvissen. Mist en heftige branding maakten het vroeger vrijwel onmogelijk om zonder kleerscheuren aan land te komen. Voor wie het wel lukte, wachtte er een onmetelijke woestijn waar overleven alsnog onmogelijk was.


In Damaraland kunt u naar Twyfelfontein waar u eeuwenoude rotstekeningen aanschouwt. Tevens liggen in Damaraland de grootste bergen van Namibië en enorme rotsblokken die willekeurig lijken te zijn uitgestrooid vanuit de hemel. Een buitenaards decor waar overleven onmogelijk lijkt. Toch vindt u hier de zeldzame woestijnolifanten, woestijnneushoorns en de zeer zeldzame woestijnleeuwen.


Fish river canyon moet u zeker bezoeken tijdens uw Namibië safari. Dit is de op één na langste canyon ter wereld. Tevens vindt u hier een van de populairste wandelroutes van zuidelijk Afrika.


Kortom, er is genoeg te beleven in Namibië voor een prachtige en onvergetelijke safari. Laat uw droom uitkomen met een op maat gemaakte luxe safari Namibië.

Persoon
Aanmelden voor de nieuwsbrief