Legendarische fly-in safari Zambia

 
South Luangwa, North Luangwa en Lower Zambezi | 11 dagen

Tijdens deze rondreis door Zambia verkent u de meest ongerepte safarigebieden van Zambia en verblijf in rustieke kampen ver weg van de massa. Behalve indrukwekkende jeepsafari’s trekt u er ook per kano en te voet op uit. Zelfs een mountainbike safari behoort tot de mogelijkheden. Deze fly-in safari is een onvergetelijke ervaring!

 

Dag 1-4 South Luangwa

Vanuit Lusaka vliegt u naar South Luangwa, een van de meest indrukwekkende wildreservaten van Afrika, ook wel ‘Valley of the Leopard’ genoemd. Het park heeft een van de hoogste concentraties luipaarden per km2 ter wereld waardoor de kans zeer groot is dat u er hier een spot. Deze schuwe roofdieren laten zich vaak zien tijdens een spannende avondsafari waarbij u de andere nachtdieren natuurlijk ook niet vergeet; hyena, mongoose, civet en genet. Overdag staat u oog in oog met leeuwen en komen grote kuddes olifanten en buffels hun dorst lessen aan de waterkant. Ook dieren die in andere regio’s zeldzaam zijn, zoals de Thornicraft’s giraffe, de Crawshay’s zebra en de puku antilope, komt u hier vrijwel zeker tegen. De Luangwa vallei wordt gesierd door talrijke waterplaatsen waar krokodillen zonnebaden en nijlpaarden lui ronddobberen.


Maar liefst 4 nachten verblijft u een van de favoriete kampen van Safari Design, Tafika Camp, gelegen in een afgelegen deel van South Luangwa. Het is een rustiek kamp waarbij een authentieke safaribeleving boven gouden kranen en tafelkristal gaat. De exclusiviteit zit hier in het niveau van de gidsen en het ongerepte karakter van het kamp. Hiervandaan maakt u safari’s per jeep, zowel overdag als ’s avonds, maar kunt u ook een authentieke wandelsafari beleven waarbij u veel leert van uw kundige gids en er veel oog voor detail is. Uniek is hier ook de optie om een safari per mountainbike te maken. Dit kan vrijwel nergens anders in Afrika! Ook kunt u hier een cultureel bezoek brengen aan het dorp Mkasanga waar veel van het personeel van de lodge vandaan komt. De school wordt gesponsord door Tafika middels lesmateriaal, lesgelden voor leerlingen en salarissen van leraren.


Tafika Camp op basis van volpension, lokale dranken en activiteiten


Bekijk hier de video!

 
“Toen ik hier was lag een leeuwin midden in de moestuin te slapen waardoor de chef creatief moest zijn en die lunch iets lekkers op tafel goochelde zonder iets uit de moestuin te kunnen gebruiken.”
 

Dag 5-7 North Luangwa

Uw volgende bestemming is het nóg ongereptere North Luangwa, een ruig wildernisgebied dat enkel per vliegtuig bereikbaar is. North Luangwa is de thuisbasis van Zambia's grote kuddes buffels, olifanten en de befaamde troepen leeuwen. In dit onaangetaste safarigebied observeert u slechts en laat u niets anders achter dan uw voetafdrukken. Het is geen plek om in sneltreinvaart de “Big 5” af te vinken, maar wel om te genieten van een volledig geïsoleerde locatie in een van de ruigste wildernis gebieden op aarde. Met amper wegen en nog minder mensen, ziet u hier hoogstwaarschijnlijk niemand anders dan uw gids, het personeel en de andere gasten van Mwaleshi Camp.


Het kamp ligt op een schilderachtige locatie in een bocht van de Mwaleshi Rivier, een plek als geen ander. Omdat hier amper wegen zijn worden de meeste safari’s te voet uitgevoerd. U volgt verse sporen en leert alles over de magische wereld van de wandelsafari. Het ruige karakter, die druppel adrenaline wanneer u niet ver van een imposante olifant staat en die onmiskenbare geur van de bush zorgen ervoor dat een wandelsafari onvergetelijk is. Alle zintuigen doen mee terwijl u in rustig tempo door de wildernis loopt. Dichterbij de natuur komt u niet!


Ieder jaar wordt dit rustieke, kleinschalige kamp na het regenseizoen weer helemaal opnieuw opgebouwd. De slechts 4 rieten ‘chalets’ worden opgetrokken uit natuurlijke materialen en vanuit uw badkamer zonder dak geniet u van de heldere Afrikaanse sterrenhemel! Hier geniet u van het gevoel van ongekende rust en afzondering. Het leven in Mwaleshi is comfortabel maar verfrissend eenvoudig.


Mwaleshi Camp op basis van volpension, lokale dranken en activiteiten


Bekijk hier de video!

Dag 8-10 Lower Zambezi

Uw volgende bestemming is het Lower Zambezi National Park. Een klein vliegtuig brengt u via Mfuwe naar het volgende safarigebied gelegen aan de Zambezi rivier. Samen met Zimbabwe’s Mana Pools Reservaat vormt Lower Zambezi een enorm beschermd wildernis gebied waar dieren vrij kunnen migreren. Het landschap wordt gekenmerkt door adembenemende vergezichten over de Zambezi Rivier aan de ene kant en ruige bergplatformen aan de ander kant. Hier komen enorme kuddes olifanten badderen en hun dorst lessen terwijl u met een koud drankje geniet van de ondergaande zon.


Zowel per jeep, te voet of per kano speurt u naar de vele dieren en maar liefst 400 vogelsoorten, die in het park leven. Slechts een handjevol lodges die in het park gelegen zijn mogen dagelijks boot- en kanosafari’s doen. U bent dus verzekerd van zeer weinig menselijke activiteit waardoor u van ongerepte wilderniservaringen geniet.


U verblijft in het intieme “back to bush” kamp Old Mhondoro dat over slechts 8 bedden beschikt. Ongekend charmant en authentiek. Het kamp kijkt uit op een doolhof van water en eilanden waar het wemelt van de nijlpaarden en olifanten lopen regelmatig dwars door het kamp om van de acacia bomen snoepen.


Old Mondoro op basis van volpension, lokale dranken en activiteiten


Bekijk hier de video!

Dag 11

Na een indrukwekkende ochtendsafari, of een ontspannen ochtend bij het kamp, vliegt u weer terug naar Lusaka. Hiervandaan vliegt u terug naar huis met een koffer vol safariherinneringen, of verlengt u uw reis naar de beroemde Victoria Watervallen of Kafue National Park.


Of wat denkt u van een strandverlenging aan het prachtige Lake Malawi?

 

Reissom vanaf

€ 7.840,- p.p.

Gebaseerd op laagseizoen bij twee samen reizende personen

  Inclusief:
 • Overnachtingen in exclusieve safari kampen volgens programma
 • Airtransfers volgens programma
 • Transfers over de weg volgens programma
 • Safari activiteiten volgens programma
 • Maaltijden en lokale dranken volgens programma
 • Bijdrage € 15,- garantiefonds GGTO
 • Informatiepakket

  Exclusief:
 • Intercontinentale vluchten
 • Reis- en of annuleringsverzekering
 • Fooien, persoonlijke uitgaven en optionele excursies
 • Visum Zambia
 
 

Geïnspireerd geraakt?

Neem contact op voor uw droomsafari op maat.


lotte@safaridesign.nl

 
Persoon
Aanmelden voor de nieuwsbrief