Zambia: Victoria Falls & fly-in safari

 
Victoria Falls & fly-in safari | Victoria Watervallen, Lower Zambezi, South Luangwa | 10 dagen

Ontdek de machtige Victoria Watervallen en de twee beroemdste wildparken van Zambia tijdens deze comfortabele fly-in reis. Maak een onvergetelijke safari per jeep, te voet en zelfs per kano!

 

Dag 1-3 Victoria Watervallen - Livingstone

U start uw reis bij de imposante Victoria Watervallen, de natuurlijke grens tussen Zambia en Zimbabwe. Na aankomst in Livingstone wordt u per transfer in ongeveer 40 minuten naar de Waterberry Lodge gebracht.


Het stadje is vernoemd naar de beroemde, Schotse ontdekkingsreiziger David Livingstone die in 1855 als eerste blanke de watervallen zag. Hij zei dat geen enkel ander uitzicht in Engeland zoveel schoonheid kon overtreffen. Op het hoogste punt van de ‘Vic Falls’ stort het water van de Zambezi rivier zich maar liefst van 108 meter hoogte met veel geweld naar beneden. Wanneer de watervallen op z’n volst zijn dan lijkt het regelmatig alsof u midden in een flinke regenbui staat. Een regenponcho is geen overbodige luxe.


Vanuit zowel de Zambia als de Zimbabwe kant kunt u de Watervallen bewonderen. Het is niet de breedste of de hoogste waterval ter wereld, maar heeft wel ’s werelds grootste gordijn aan water dat over de rand de diepte in stort. Ter plaatse heeft de waterval de bijnaam ‘Mosi-oa-Tunya’, letterlijke vertaald ‘de rook die dondert’. Behalve de watervallen is er nog veel meer te beleven. Wat denkt u van een ontspannen boottocht met zondondergang waarbij u speurt naar nijlpaarden, krokodillen, vogels en olifanten? Voor de avonturiers zijn er ook legio mogelijkheden: raften, bungeejumpen of abseilen bijvoorbeeld. Een absolute aanrader is een helikopter- of microlightvlucht over de watervallen. Vanuit de lucht is het uitzicht werkelijk adembenemend!


U verblijft 3 nachten in de kleinschalige en sfeervolle Waterberry Lodge. Dit is geen top luxe lodge, maar een zeer charmante verblijfsmogelijkheid weg van de drukte van het stadje. De lodge telt slechts 7 kamers en is gelegen in een weelderige tuin waar ook een zwembad aanwezig is voor de nodige verkoeling. Vanwege de ligging op de oever van de Zambezi rivier geniet u van prachtig uitzicht op het water en het wildpark aan de overzijde van de rivier. Ook de inwendige mens wordt hier goed verzorgd en de lodge staat bekend om de goede maaltijden en vriendelijke service.


Waterberry Lodge op basis van volpension, lokale dranken en activiteiten

Dag 4-6 Lower Zambezi

U vliegt vandaag naar het beroemde Lower Zambezi National Park voor een onvergetelijke safari. Hier heeft u de keuze uit een jeep safari, wandelsafari en, voor de liefhebber, zelfs een avontuurlijke safari per kano. Samen met Zimbabwe’s Mana Pools Reservaat vormt Lower Zambezi een enorm beschermd wildernis gebied waar dieren vrij kunnen migreren. Behalve de vele wildsoorten zijn hier maar liefst 400 vogelsoorten geteld. Het landschap wordt gekenmerkt door adembenemende vergezichten over de Zambezi Rivier aan de ene kant en ruige bergplatformen aan de ander kant. Hier komen enorme kuddes olifanten badderen en hun dorst lessen terwijl u met een koud drankje geniet van de ondergaande zon.


Chongwe River Camp wordt ook wel ‘Elephant heaven’ genoemd omdat olifanten dwars door het kamp lopen. Vaak hoeft u het kamp niet eens te verlaten om wild te spotten en om te genieten van een geweldig uitzicht. Omdat het kamp aan de Chongwe rivier gelegen is kijkt u vanuit uw tent, eetruimte en zelfs vanuit het zwembad uit op de rivier en de bush eromheen. De tented rooms zijn ruim, licht en zeer comfortabel. Hier voelt u zich meteen thuis!


Lotte: “Een paar jaar geleden verbleef ik hier en was ik voor mijn tent in slaap gevallen op een ligbed terwijl ik over de rivier uitkeek. Plots schrok ik wakker van het geluid van brekende takken. Toen ik opkeek zag ik een enorme olifant heel relaxed eten van de takken pal boven mij. Terwijl ik rustig bleef liggen en genoot van deze ontmoeting, at de olifant verder tot hij zijn weg vervolgde richting rivier om daar zijn dorst te lessen.”


Chongwe River Camp op basis van volpension, lokale dranken en activiteiten

Dag 7-9 South Luangwa

Uw volgende bestemming is het wereldberoemde South Luangwa, de bakermat van de traditionele wandelsafari, en ook wel ‘Valley of the Leopard’ genoemd. Het park heeft een van de hoogste concentraties luipaarden per km2 ter wereld waardoor de kans zeer groot is dat u er hier een spot. Deze schuwe roofdieren laten zich vaak zien tijdens een spannende avondsafari waarbij u de andere nachtdieren natuurlijk ook niet vergeet; hyena, mongoose, civet en genet. Overdag staat u oog in oog met leeuwen en komen grote kuddes olifanten en buffels hun dorst lessen aan de waterkant. Ook dieren die in andere regio’s zeldzaam zijn, zoals de Thornicraft’s giraffe, de Crawshay’s zebra en de puku antilope, komt u hier vrijwel zeker tegen. De Luangwa vallei wordt gesierd door talrijke waterplaatsen waar krokodillen zonnebaden en nijlpaarden lui ronddobberen. U kunt hier safari’s per jeep maken, maar ook een wandelsafari waarbij de nadruk ligt op de details van de bush en waarbij u leert spoorzoeken. Een mooie afwisseling op de vele safari’s per jeep en heel leerzaam!


U verblijft 3 nachten in de Kafunta River Lodge, een klassieke safari lodge waar u na een spannende safari geniet van alle rust en comfort. Alle chalets, het hoofdgebouw en de eetruimte kijken uit op een waterrijke vlakte waar veel wild komt drinken en eten. Om wild en kleurrijke vogels te spotten hoeft u het kamp vaak niet eens te verlaten. De chalets zijn gebouwd op palen en vanaf uw privé veranda heeft u schitterend uitzicht op de omgeving. Ontbijt, lunch en diner worden veelal op verschillende plekken georganiseerd: buiten op het terras, op uw privé veranda of misschien zelfs midden in de bush. Met een lekker drankje in de hand geniet u van een prachtige, Afrikaanse zonsondergang die de lucht fel oranje kleurt.


Kafunta River Lodge op basis van volpension, lokale dranken en activiteiten

Dag 10

Na een mooie ochtendsafari of een rustig, uitgebreid ontbijt bij de lodge, vliegt u naar Lusaka of Lilongwe waarvandaan u naar huis terugvliegt of uw reis verlengt. Denkt u bijvoorbeeld aan een strandverlenging naar Lake Malawi of een ander safarigebied in de Luangwa Vallei.

 

Reissom vanaf

€ 5.275,- p.p.

Gebaseerd op laagseizoen bij twee samen reizende personen

  Inclusief:
 • Overnachtingen in exclusieve safari kampen volgens programma
 • Airtransfers volgens programma
 • Transfers over de weg volgens programma
 • Safari activiteiten volgens programma
 • Maaltijden en lokale dranken volgens programma
 • Bijdrage € 15,- garantiefonds GGTO
 • Informatiepakket

  Exclusief:
 • Intercontinentale vluchten
 • Reis- en of annuleringsverzekering
 • Fooien, persoonlijke uitgaven en optionele excursies
 • Visum Zambia
 
 

Geïnspireerd geraakt?

Neem contact op voor uw droomsafari op maat.


lotte@safaridesign.nl

 
Persoon
Aanmelden voor de nieuwsbrief