Safari Botswana & Zimbabwe

 
Chobe, Victoria Falls, Hwange, Matobo Hills | rondreis 12 dagen

Tijdens deze safari door Botswana en Zimbabwe maakt u droom safari's! In Chobe speurt u naar enorme kuddes olifanten en buffels waarna u de machtige Victoria Watervallen, “De rook die dondert”, bezoekt. In het legendarische Hwange, waar olifanten en leeuwen zeer regelmatig dwars door het kamp lopen, maakt u onvergetelijke safari's. U sluit deze mooie reis af met een bezoek aan de heilige grond van Matobo.

 

Dag 1-3 Chobe Botswana

Na aankomst in Kasane reist u per transfer over de weg verder naar de charmante Chobe Bakwena Lodge nabij Chobe National Park waar u 3 nachten verblijft.


Chobe is een waar paradijs voor enorme kuddes olifanten en buffels die massaal hun dorst komen lessen bij de rivier. In de maanden dat de achterliggende bush kurkdroog is komt u ogen en oren te kort en raakt u niet uitgekeken. Maar ook in het groene seizoen is het park prachtig om te bezoeken. Het landschap is dan weelderig groen en er is jong wild in overvloed. In Chobe voelt u zich soms klein als een muis wanneer een olifant nieuwsgierig dichtbij komt, of met ogenschijnlijk weinig moeite een hele boom omver duwt. Met het hart in de keel ziet u hoe hongerige leeuwen antilopen opjagen.


Misschien ziet u hier zelfs de zeldzame wilde honden, sabelantilopen of een luipaard. Chobe stelt nooit teleur! U maakt safari’s per open safarivoertuig of een bootsafari waarbij u de bush van een hele andere kant bekijkt. Vanuit de Chobe Bakwena lodge kunt u zelfs culturele uitstapjes maken, al dan niet per fiets. ’s Avonds als de lucht dieprood kleurt geniet u met een lekker drankje na van een indrukwekkende safaridag.


De Chobe Bakwena Lodge is weliswaar niet in het Chobe National Park zelf gelegen, het is een charmante en kleinschalige lodge waar wij fan van zijn. Bakwena wat vrij vertaald ‘de mensen van de krokodil’ betekent wordt gerund door de lokale bevolking en heeft veel aandacht voor duurzaam toerisme. De Chobe Bakwena Lodge heeft 15 kamers die allen uitkijken over de rivier.


Chobe Bakwena Lodge op basis van volpension, lokale dranken en activiteiten


Dag 4-5 Victoria Falls Zimbabwe

Per transfer over de weg reist u naar uw accommodatie in Victoria Falls in Zimbabwe.


De bekendste attractie zijn natuurlijk de machtige Victoria Watervallen, een must voor wie in de regio is. “De rook die dondert” blijft een van de meest spectaculaire, natuurlijke wereldwonderen. Op het hoogste punt stort het water van de Zambezi rivier zich maar liefst van 108 meter hoogte met veel geweld naar beneden. Wanneer de watervallen op z’n volst zijn dan lijkt het regelmatig alsof u midden in een flinke regenbui staat en als de zon schijnt zorgt de mist voor prachtige regenbogen. Een regenponcho is geen overbodige luxe. Het is niet de breedste of de hoogste waterval ter wereld, maar heeft wel ’s werelds grootste gordijn aan water dat over de rand de diepte in stort.


Behalve de watervallen zelf zijn er veel dingen te zien en te ondernemen. Actievelingen kunnen hier bungeejumpen, raften, kanoën of paardrijden. Een absolute aanrader is een microlight of helikoptervlucht over de watervallen. Het uitzicht vanuit de lucht is werkelijk adembenemend!


Tip: Bezoek de watervallen van beide kanten, dit is ter plaatse eenvoudig te regelen. Aan de Zimbabwe kant staat u recht voor de watervallen en ziet u de mooie ronding. Vanuit Zambia ziet u de watervallen ook van de bovenkant, er zijn diverse uitkijkpunten, en is het mogelijk om dichtbij de rand te komen.


U verblijft 2 nachten in de sfeervolle Bayete Guest Lodge op ongeveer 3 km gelegen van het stadscentrum. De lodge wordt gerund door een familie en de sfeer is heel gemoedelijk waardoor u zich meteen thuis voelt.


Bayete Guest Lodge op basis van logies & ontbijt

Dag 6-8 Hwange Zimbabwe

Vandaag gaat uw safari avontuur verder en brengt een transfer over de weg u naar het legendarische Hwange National Park. U verblijft 3 nachten in de Ivory Lodge gelegen in het beboste en groene deel van Hwange, ook wel bekend als “the land of the giants” omdat hier enorme kuddes olifanten leven.


Alle ruime kamers zijn gebouwd op hoge platforms waarvandaan u fantastisch uitzicht heeft op de waterplaats pal voor de lodge. Houd uw verrekijker bij de hand want er lopen regelmatig olifanten voorbij. Samen met uw gids gaat u deze dagen per jeep of te voet op avontuur. Hier is het ook toegestaan om een avondsafari te doen waardoor u weer hele andere dieren ziet als genetkatten, uilen en stekelvarkens.


Grote kans dat u hier in korte tijd veel wild ziet: olifanten, koedoes, sabelantilopen, zebra’s, wildebeesten, gemsbokken, misschien zelfs de zeldzame roan antiloop, buffels, giraffen, leeuwen, hyena’s of cheeta’s. Op weinig andere plaatsen zult u olifanten van zo dichtbij ontmoeten, al dan niet met een lekker drankje in de hand. U hoeft vaak het kamp vaak niet eens te verlaten om het vele wild te zien. Zo nu en dan komen er zelfs leeuwen voorbij of cheeta’s.


U kunt ook kiezen voor een upgrade naar het kleinschalige en luxere zusterkamp: Khulu Bush Camp.


Ivory Lodge op basis van volpension, lokale dranken en activiteiten

Dag 9-11 Matobo Hills Zimbabwe

Een transfer brengt u naar uw volgende bestemming; de heilige grond van Matobo Hills. U verblijft drie nachten bij de Amalinda Lodge.


Matobo, waar enorme granieten heuvels het landschap een mysterieus uiterlijk geven, is voor veel lokale stammen behalve een nationaal park ook heilige grond. Volgens legendes is het dé plek waar het aardse en het spirituele samenkomen. Matobo is een uniek deel van Zimbabwe met een totaal ander decor dan de meer bekende safarigebieden en daarom een perfecte aanvulling. Hier ziet u prachtige rotstekeningen van de San bevolking en de rijke geschiedenis van het gebied is hier gek genoeg voelbaar.


In Matobo leven relatief veel luipaarden per km2 dus de kansen zijn zeer hoog om dit schuwe dier te zien. De Amalinda Lodge is een van onze favoriete lodges in Afrika. De lodge lijkt volledig op te gaan in de granieten, bizarre rotsformaties. Bijzonder fraai is het zwembad waar het op het heetst van de dag goed vertoeven is.


Matobo Hills is een van de laatste plekken in Afrika waar zowel de zwarte als de witte neushoorn nog voorkomt. Een must hier is een ‘rhino tracking’ waarbij je te voet - samen met een kundige gids - op zoek gaat naar deze met uitsterven bedreigde dieren. Echt een onvergetelijke ervaring!


Amalinda Lodge op basis van volpension, lokale dranken en activiteiten

Dag 12

Deze ochtend geniet u nog van de mooie omgeving waarna een transfer u naar Bulawayo brengt waarvandaan u terug vliegt naar Europa of u reist verder verlengt.

 

Reissom vanaf

€ 3.065,- p.p.

Gebaseerd op laagseizoen bij twee samen reizende personen


  Inclusief:
 • Overnachtingen in authentieke safari kampen volgens programma
 • Gedeelde transfers over de weg volgens programma
 • Safari activiteiten volgens programma
 • Maaltijden en lokale dranken volgens programma
 • Bijdrage € 15,- garantiefonds GGTO
 • Informatiepakket

  Exclusief:
 • Intercontinentale vluchten
 • Reis- en of annuleringsverzekering
 • Fooien, persoonlijke uitgaven en optionele excursies
 • Visum Zimbabwe en Zambia
 
 

Geïnspireerd geraakt?

Neem contact op voor uw droomsafari op maat.


lotte@safaridesign.nl

 
Persoon
Aanmelden voor de nieuwsbrief